In 1980 werd het invlechten van de paarden voor de wedstrijden verplicht gesteld. Een jaar later organiseren de IJsselruiters opnieuw de Gelderse Kampioenschappen. In 1983 werd het achttal reserve kampioen op de Gelderse Kampioenschappen en op de Levade werden zij 7e. Ook organiseerde de IJsselruiters een streekconcours met groot succes. Vanaf 1986 werden de prestaties, de oudere garde is gestopt. 

Begin 1989 vonden onderhandelingen plaats met de gemeente Brummen inzake verkoop van de oude manege (op de Pothof) en het bouwen van een nieuwe manege (aan de Eerbeekseweg). Uiteindelijk werd  met instemming van de leden besloten een manege met 15 stallen te bouwen.  Half mei werd begonnen met de bouw van de nieuwe manege.

In mei  werd er weer druk geoefend met een achttal, ondanks alle aanwijzingen van de kant (de beste stuurlui staan aan wal) en een vervangende instructeur, bleek dat we niet zonder Roeli Bril konden.

Juni/juli werd wederom gestart met een achttal in de Rabobank competitie in Zelhem. Hier behaalden ze een 6e plaats. In augustus waren Gelderse Kampioenschappen waar een aantal leden goede prestaties neer zetten, maar waar het  achttal niet in de prijzen viel.

In september 1989 waren de afrondingen van de nieuwbouw van de manege in volle gang.

Op 27 oktober is deze officieel geopend door de Burgemeester van Brummen. Tijdens de opening heeft de vereniging een aantal demonstraties gehouden , waaronder een carrousel-demonstratie. De nieuwe manege aan de Eerbeekseweg is een prachtige accommodatie geworden. Op 28 en 29 oktober werden ook de eerste wedstrijden in de nieuwe manege gehouden en deze waren zeer geslaagd. 

In 1990 startte het achttal in Barchem en werd daar 3e. Op de Gelderse Kampioenschappen is gestart met een viertal en deze werden 4e. In december wordt de boerkoolrit gereden ditmaal zonder pony’s maar met 14 paarden. De klasse waarin het viertal en achttal startte is uit de stukken niet naar voren gekomen. 

Op 16 en 17 augustus 1991 lag de organisatie van de Gelderse Kampioenschappen in onze handen. Ook ons achttal is daar gestart maar behaalde geen prijs.

In november werd gestart met de bouw van de hooi-opslag, die pas klaar was eind september 1992! In 1991 werd er geen boerenkoolrit gereden. Tot dan toe werd er elk jaar een boerenkoolrit gehouden met aan het eind heerlijke boerenkool.

In 1992 werd wel een boerenkoolrit gereden maar met een klein groepje en zonder boerenkool. Dit was dan ook de laatste rit omdat er geen animo genoeg voor was.  In de Kerstvakanties wordt een kerstweek georganiseerd waarin extra lessen worden gegeven en deze wordt afgerond met een gezellige avond in de foyer. Na 1994 wordt de kerstweek niet meer gehouden. De oudejaarsborrel blijft een terugkomende feestavond. 

Leden presteren goed op de Gelderse Kampioenschappen zowel indoor als outdoor.  In het zomerseizoen van 1992 wordt er zelfs weer geprobeerd een achttal op te starten onder begeleiding van de heer Ruiterkamp. Helaas zijn er geen actieve resultaten vermeld in de notulen.

September  1993 wordt de manege zelfs op de maandagavond voor het winterseizoen door de Veluwezoom gehuurd.  Daarnaast wordt de manege afgehuurd door o.a. De Bliksem voor disco-avonden en Floralia voor hun bloemententoonstelling.

Elk jaar wordt er een feestavond gehouden voor de leden, waarin een aantal van hen een toneelstuk opgevoerd. Er is een verloting en veel plezier. Vanaf 1994 wordt besloten om dit 1 keer in de 2 jaar te houden. Daarna wordt ook deze avond niet meer gehouden

In het jaar 1993 wordt er gesproken over het plaatsen van een tweede rijhal, iets wat veel discussies op gang brengt. 

In 1994 wordt gesproken over een concours in het kader van Brummen-1200. Dit resulteert in een reeks van drie concoursen in Empe, Eerbeek en de laatste in Brummen waar vervolgens de uitreiking van de Brummen 1200-cup plaatsvindt.  Paul Bouwmeester won de Brummen 1200 dressuur-cup en Rene Verbeek won de Brummen 1200 springen-cup. Daarnaast werd het viertal (dat tijdens de Levade reservekampioen werd) verkozen tot sportploeg van Brummen 1200. 

Op de Gelderse Kampioenschappen in 1994 werd gestart met een L-viertal en een M-viertal. Het L-viertal werd 4e en het M-Viertal werd Algemeen Kampioen en plaatste zich daarmee voor de Levade. Door een fout van de jury werd het M-viertal reserve Kampioen. 

De bouwvergunning is aangevraagd en is rond  per 22 december  1994.  In spoed tempo is er met de bouw begonnen.  In 1994 heeft er een grote clubactie plaatsgevonden, er zijn 350 loten verkocht en van de opbrengst hiervan zijn bodywarmers gekocht voor alle ponyclubleden dit in plaats van de traditionele  blauwe truien, overig komt ten goede aan het ponykamp voor 1995. 

Bericht in de krant: Evenementen niet langer gedoogd.

Het college van B en W wil, vooral met oog op de geplande uitbreidingen van de manege, dat de landelijke rijvereniging de IJsselruiters een nieuwe milieuvergunning  aanvraagt.. De afgelopen jaren is in en rond de manege een aantal evenementen gehouden, waaronder Floralia, de bliksemfeesten, de Brummense Meifeesten. Het gebruik van de manege voor dergelijke evenementen is in strijd met de geldende  milieuvergunning.

Milieuvergunning wordt aangepast om de komende jaren deze activiteiten voort te zetten.         1995 wijziging naam LR en PC de IJsselruiters. 

70 jarig bestaan 26 februari 1996. In het kader hiervan zal ook de organisatie van de Gelderse kampioenschappen 1996 aangevraagd worden. 

Deze jaren werden er al tal van activiteiten georganiseerd:

 • Het traditionele buiten-concours op de terreinen van Marius Breukink als afsluiting de barbecue
 • Stamboekkeuring van het KWPN
 • Diverse indoor dressuur- en springwedstrijden
 • Kerstweek
 • Gezellige oudejaarsborrel
 • Extra dressuurlessen o.l.v. de heer Ruiterkamp
 • Examen ruiterbewijs (allen geslaagd)
 • Jurybijeenkomsten
 • Feest van de Bliksem
 • De floraliatentoonstelling
 • Demonstratie judo club
 • Brummen 1200, verkiezing sportploeg

Advertentie & Sponsor

Voorwaarts denken, voorwaarts doen en voorwaarts gaan! Daar willen wij als IJsselruiters voor gaan en welk bedrijf wil dat niet! Wij bieden diverse mogelijkheden voor sponsoren op onze accomodatie, website en onze wedstrijden.

Rabobank

Noord- en Oost-Achterhoek

e-boekhouden

Wij gebruiken e-boekhouden.nl

Stal de Wilderij

trainings- en africhtingsstal

de Vroolijke Frans

authentiek horecabedrijf

Sponsoren gezocht

Sponsoren gezocht

5% korting bij Agradi

Laatste berichten

Meest gelezen

Contact en adres

Manege de IJsselruiters
Eerbeekseweg 1a
6971 LB Brummen

Tel : 0575-564655
E-mail: secretariaat@ijsselruiters.nl

KvK: 40102694
BTW: - - - - - - - - -