L.R. De IJsselruiters werd opgericht in 1926 door Jonkheer H.W.M. van Coehoorn van Sminia. Naast L.R. De IJsselruiters werden in 1926 nog 14 andere verenigingen opgericht. De eerste activiteit die werd gehouden was in oktober toen de eerste boerenkoolrit werd gereden. In 1927 werd de eerste nationaal concours in Brummen verreden. Een jaar later organiseren de IJsselruiters wederom een groot concours waarbij zij een oorkonde kregen voor de beste vereniging. Het team van de IJsselruiters ging naar Keulen voor de Duitse Landkampioenschappen en werd daar tweede! Daarvoor ontvingen zij een Federatiewimpel. Het team vertrok een jaar later (1929) opnieuw naar de Duitse Landkampioenschappen waar zij ditmaal 4de werden. Hiervoor ontvingen zij opnieuw een Federatiewimpel.

In 1931 deden de IJsselruiters mee aan een zogenaamde wedstrijd pushbal. Daar werden zij aardig bedreven in wat hiermee zijn de IJsselruiters kampioen geworden. Mede door deze kampioenstitel werden zij tot aan het eind van de jaren vijftig uitgenodigd om demonstraties te verzorgen. In 1931 organiseerden de IJsselruiters de Gelderse Kampioenschappen en deze werd vereerd met een bezoek van de koninklijke familie.

Het feest was compleet toen het team van de IJsselruiters Gelders Kampioen werd. In 1932 was Mieke Pels Rijcken het eerste vrouwelijke lid van de IJsselruiters, voor deze tijd erg bijzonder. Het team van de IJsselruiters werd dit jaar nationaal reservekampioen. De nationale kampioenschappen werden gehouden in Amsterdam. In 1934 werden de IJsselruiters afdelingskampioen van Nederland. In 1936 telde de vereniging zo'n 45 leden met enkele recreatieve leden (dit hield in dat zij niet over landbouwpaarden beschikten). Ook bestond de vereniging uit een aantal niet rijdende leden met een aantal begunstigers. Meer dan 100 mensen waren in deze dertiger jaren betrokken bij de vereniging. In 1937 werd er een manege gekocht in Groningen; deze werd overgebracht naar Brummen. De Manege werd geplaatst op de locatie 'de Pothof'.

Advertentie & Sponsor

Voorwaarts denken, voorwaarts doen en voorwaarts gaan! Daar willen wij als IJsselruiters voor gaan en welk bedrijf wil dat niet! Wij bieden diverse mogelijkheden voor sponsoren op onze accomodatie, website en onze wedstrijden.

Rabobank

Noord- en Oost-Achterhoek

e-boekhouden

Wij gebruiken e-boekhouden.nl

Stal de Wilderij

trainings- en africhtingsstal

de Vroolijke Frans

authentiek horecabedrijf

Sponsoren gezocht

Sponsoren gezocht

5% korting bij Agradi

Laatste berichten

Meest gelezen

Contact en adres

Manege de IJsselruiters
Eerbeekseweg 1a
6971 LB Brummen

Tel : 0575-564655
E-mail: secretariaat@ijsselruiters.nl

KvK: 40102694
BTW: - - - - - - - - -