Mauke en Joop zijn beiden als jeugdlid begonnen in 1960 bij “De IJsselruiters” bij de ponyclub.
Beiden hebben zich in de loop de jaren ontpopt als een veelzijdig ruiter o.a. onder leiding van Tjeerd Velstra.
Joop was Kampioen jeugddressuur in 1965 op Gelderse Kampioenschappen met Zetana.

Beiden waren inzetbaar voor de dressuur en bij het springen, waarbij Joop een voorkeur had voor springen maar als het moest dan was hij ook bereidt om plaats te nemen in het 8-tal.

In 1975 maakten zij beiden uit van het 8-tal dat Nederlands kampioen werd. Een super prestatie met officiële huldiging op het Gemeentehuis.

Mauke en Joop trokken veel samen op en bezochten samen vele indoor en outdoor concoursen waar gereden werd om de Zilveren Cap, Zilveren Appel of Zilveren Kandelaar. Tijdens die wedstrijden werden meerdere prijzen meegenomen naar huis.

Mauke heeft ook verdienstelijk gereden tijdens de NCRV-springtrophee wedstrijden welke ook op TV werden uitgezonden (vaak nog zwart wit beelden) met het paard Levade.

Naast het rijden heeft Mauke ook nog plaatsgenomen in het bestuur waar hij de functie van penningmeester had. Daarnaast is Mauke ook nog een tijd jurylid voor de KWPN geweest. Tegenwoordig bekleed hij verder geen functies meer maar is als lid nog altijd zeer betrokken bij onze vereniging.

Zoals net genoemd bij de dressuur 8-tal rijden werd Joop nog wel eens benaderd als er geen springpaard beschikbaar was om deze te leveren. Joop had er altijd wel een staan en ook zonder spring ervaring kon deze ingezet worden onder het mom van een mooie ervaring en vaak kwamen ze dan ook nog foutloos rond.

Door zijn passie voor springen heeft hij zijn fokkerij ook voornamelijk gericht op springpaarden en dit heeft zeker een groot aantal goede springpaarden voortgebracht.

In 2019 kwam dan ook de beloning voor al het werk en werd hij uitgeroepen tot fokker van het jaar van Gelderland. Een mooie verdiende onderscheiding.

Ook is Joop momenteel nog zeer actief binnen de sport oa als springjury en I&R controleur.

In 2011 en 2016 mochten wij de Regiokampioenschappen op zijn grond organiseren. Wij hopen dat wij in 2022 nogmaals een beroep op jou mogen doen, maar daar komen wij binnenkort zeker snel op terug.

Ook binnen de vereniging kunnen wij altijd een beroep op Joop doen zeker betreffende allerlei onderhoudswerkzaamheden.

Als voorzitter heb ik hier groot respect voor dat het verenigingsgevoel diep in jullie zit en dat het niet gestopt is met het stoppen actieve rijden.

Dit jubileum is ook een echte mijlpaal die niet aan iedereen gegeven is.

Daarom hopen wij dat wij nog vele jaren samen met jullie van onze mooie vereniging kunnen genieten.

Advertentie & Sponsor

Voorwaarts denken, voorwaarts doen en voorwaarts gaan! Daar willen wij als IJsselruiters voor gaan en welk bedrijf wil dat niet! Wij bieden diverse mogelijkheden voor sponsoren op onze accomodatie, website en onze wedstrijden.

Rabobank

Noord- en Oost-Achterhoek

e-boekhouden

Wij gebruiken e-boekhouden.nl

Stal de Wilderij

trainings- en africhtingsstal

de Vroolijke Frans

authentiek horecabedrijf

Sponsoren gezocht

Sponsoren gezocht

5% korting bij Agradi

Meest gelezen

Contact en adres

Manege de IJsselruiters
Eerbeekseweg 1a
6971 LB Brummen

Tel : 0575-564655
E-mail: secretariaat@ijsselruiters.nl

KvK: 40102694
BTW: - - - - - - - - -